2 feb 2010

'Ja toch?'

Vanmorgen vroeg de taxi genomen, richting het politiekantoor Latour. Op weg naar een nieuwe reportage. Een reportage over integrale veiligheid in de wijk. Met een heel team gingen we op pad om mensen in de wijk 'Goede verwachting' uitleg en advies te geven over veiligheid ( na een kleine vertraging van twee uur - 'No spang', geen haast) . We troffen daar de meest uiteenlopende mensen en vooral huizen aan ...
Van de meest riante villa tot een heleboel kleine houten huisjes dicht bij elkaar geplakt. Het contrast kon niet groter. In mijn team zat onder meer een brandweerman: meneer Snip. Een heel grappige man, die elke zin eindigde met 'ja toch?'. Een eigenschap die meer Surinaamse mensen hier hebben. Moeilijk om daar steeds goed op te reageren. Want bedoelen ze het als vraag, of is het gewoon een veel gebruikt stopwoordje?

Na de reportage op weg naar het volgend interview. Een koppel dat binnenkort hun 5o-jarig jubileum viert. Onmiddellijk kreeg ik daar een hele Surinaamse schotel voor me. Roti met kousenbanden (zoiets als de boontjes bij ons), patatjes met een gele saus, een gebakje gemaakt van kokosmelk en nog een heleboel andere dingen. Het gebruik van knoflook in bijna elk gerecht is hier een normaliteit.

Nu thuisgekomen, klaar om nog een hele avond aan mijn artikels te schrijven, ja toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten